Ki gondolta volna, hogy a színes, rugalmas gumiszalagok ennyi mindenre használhatóak? Segítségükkel sok fejfájást megspórolhatunk.



1. Ha kitágult a szemüveg, és folyton lecsúszik, mindkét szárára tekerjünk fel egy-egy befőttes gumit, majd úgy tegyük fel a szemüveget. Így biztosan nem csúszik előre többet.

2. A kanál vagy fakanál állandóan beesik az edénybe? Tekerjünk a nyelére egy befőttes gumit, ez majd megakadályozza a csúszást.

3. A befőttes üveg tetejét könnyebb lecsavarni, ha egy gumit tekerünk rá. Így meglesz a kellő tapadási felület, és sikeres lesz a kupak lecsavarása.

4. A könyveket rögzíthetjük, vagy az újságokat összetekerve egy gumi segítségével összefoghatjuk.

5. Hogy a megkezdett cérnák, szalagok ne rakoncátlankodjanak, könnyedén meg tudjuk akadályozni a letekeredést, ha egy-egy befőttes gumival rögzítjük körben. 6. Hogy stabilan álljon a vágódeszka használat közben, a két végére húzzunk egy-egy befőttes gumit, ezek majd fixálják.

7. Ha nehezen tudjuk a csavart kiszedni egy deszkából, tegyünk a csavar fejére egy szélesebb befőttes gumit, majd úgy csavarozzuk. Jobban fog szorulni a csavarhúzó, megakadályozhatjuk a mellécsúszást, és hamarabb el tudjuk majd távolítani.

8. Festés közben elég zavaró tud lenni, hogy a doboz szélére lehúzott ecsetről a festék mindig végigcsorog a doboz oldalán. Egyrészt összefogja a kezünket, másrészt pedig lecsorog az asztalra. Tegyünk egy befőttes gumit keresztbe a dobozon, és erre húzzuk le az ecsetről a lecsorgó festéket.

9. Ha nem akarod kizárni magad, csavarj egy befőttes üveget az ajtó kilincsére. ★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!