A magyar konyha szinte elképzelhetetlen tejföl nélkül. Tanuld meg, hogy kell otthon elkészíteni!
Forralj fel 1 liter házi tejet, és hagyd lehűlni annyira, hogy kb. negyven fokos, vagyis kézmeleg legyen. Keverj bele 2 dl házi tejfölt. Dunsztold be, vagyis tekerd körbe pl. egy törölközővel, hogy a langyos melegséget minél tovább megőrizze. Hagyd pihenni egy éjszakát. Már másnapra készen is lesz az 1,2 liternyi saját készítésű tejfölöd!
TIPP: Az így elkészített tejfölből vegyél ki 2 dl-t,! Legközelebb már nem kell bolti tejfölt használni, hanem ezzel tudod beindítani a tej savanyodását.
FONTOS! Házi tejet és házi tejfölt használj! Ne a nagyáruházban vedd, hanem menj ki a piacra, és ott vedd meg a termelőtől!
A házi tejfölt ízlés szerint ízesítheted is - egy kevés sóval, vagy egy kis fokhagymával. Persze natúr formában is finom lesz!
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK! ❤