Az avokádó hazánkban nem őshonos, de nálunk is évtizedek óta közkedvelt növény. Nem csak azért mert rendkívül ízletes, hanem elképesztően sokoldalú gyógyhatása miatt is.

Több, mint 25 alapvető tápanyagot tartalmaz, A,B, C, E és K-vitamint, számtalan nyomelemet, mint például réz, vas, foszfor, magnézium, kálium, rostokat, fehérjéket, telítetlen zsírsavakat (pl. omega-3 zsírsavakat), folsavat és sok más hasznos vegyületet. Rendszeres fogyasztása egészségesen tartja a testet és megóv a betegségektől.

Az avokádó legismertebb jótékony hatásai:

Bőrápoló: Javítja a bőr állagát és friss árnyalatot kölcsönöz. A telítetlen zsírok segítenek a bőr felső rétegeiben a nedvességet megtartani. Természetes hidratáló hatása van. Az avokádó rendszeres használata csökkenti az öregedést az arcon, növeli a kollagén termelést, ezért rendszeres fogyasztása vagy külsőleges használata az arc feszességét és rugalmasságát is segíti.

Javítja az agy egészségét: Az avokádóban lévő természetes E-vitamin gátolja az Alzheimer-kór kialakulását, az Omega-3 zsírsavak egészségesen tartják az agyat.

Javítja a szív egészségét: Azok, akik rendszeres fogyasztanak avokádót, csökken a szívbetegségek és a stroke kialakulásának kockázata, valamint javul a vérellátást, kisebb a magas vérnyomás kialakulásának veszélye.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!