A biopin termékek, kizárólag természetes nyersanyagokból készülnek, a természetest a természetessel elvet követve tartósabb és könnyebben felújítható felületeket érhetünk el velük, mint a szintetikus anyagokkal kezelt felületek esetén.

A biopin termékek, kizárólag természetes nyersanyagokból készülnek (növényi olajok, viaszok, ásványi pigmentek), kivétel nélkül természetes kategóriába tartoznak és következetesen szintetikus mentesek, többek között a németországi ÖKO-TEST, NATURE PLUS ÉS A DinEN 71/3 minősítéssel rendelkeznek. 1920-ig visszanyúló tapasztalatok alapján készítik termékeiket, a mai kor követelményeihez igazítva. A főbb alkotó elemei: tung olaj (faolaj), karnaubaviasz, kolofonium gyanta, stb. A biopin felületkezelő termékcsalád EU normák szerint gyermekjátékokra is felhordható, élelmiszerrel érintkezhet, kiönthető komposztra és eldobható háztartási hulladékba…A természetest a természetessel elvet követve tartósabb és könnyebben felújítható felületeket érhetünk el velük, mint a szintetikus anyagokkal kezelt felületek esetén. Az olajok kiemelik a fa erezetét és „feltüzelik” színeit, alkalmazásuk, felhordásuk egyszerű, az elkövetett hibák könnyedén javíthatóak.

A  biopin cég különféle célnak megfelelően gyártja termékeit pl.:

Természetes keményolaj: Légzés aktív, víztaszító, alap- és fedőkezelés nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. A puhafákat és a parafát nyomás, dörzsölés állóvá teszi, rugalmas felületet biztosít. Az alap színtónusa az olajtól valamelyest elmélyül, erezetét felélénkíti. Száradás után alkalmas élelmiszerekkel való érintkezésre. Ecsettel, ronggyal felvihető bármilyen esztergált felületre. 2-3 rétegben selyemfényű felületet ad a magas fenyőgyanta tartalmának köszönhetően. Szinek: fehér, barna, színtelen.
Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.
Összetétel:Kötőanyag: faolaj párlat, modifikált kolofónium, lenolaj, ricinusolaj.    Oldószer: citrusterpén


Munkalap-keményolaj: Légzésaktív és víztaszító alap- és befejező kezelés erősen igénybevett beltéri fafelületek számára. Alkalmas esztergált fatányérok és egyéb esztergált konyhai igénybevételnek kitett felületekhez. A munkalap-keményolaj a fa felületét ellenállóvá teszi nedvességekkel(víz, kávé, vörösbor, citromlé stb.) és más szennyeződésekkel szemben. Elmélyíti az eredeti színét és kiemeli az erezetet. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet.  Színtelen.

Összetétel:Kötőanyag: tungfaolaj, modifikált kolofónium, narancsolaj, ólommentes szárítóadalék, bentonit, etanol és víz. Oldószer: narancsolaj

Biopin keményviaszolaj: növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét.
Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján. Színtelen.
Összetétel:Kötőanyag: tungfaolaj, lenolaj, modifikált kolofónium, karnaubaviasz
Oldószer: narancsolaj


Keményviasz: Légzésaktív, víztaszító, befejező kezelés nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. Selyemfényű víz- és szennytaszító felületet biztosít. Száradás után alkalmas élelmiszerekkel való érintkezésre. Színtelen. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.
Összetétel:Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz, lenolaj. Oldószer: citrusterpén

Méhviasszal kezelt anyagok sima, selyemfényű felületet adnak. Légzésaktív, antisztatikus
és víztaszító felületet képez. Ronggyal kell felhordani és kb. 20 perc múlva polírozni kell
vagy ronggyal vagy kefével.
Beltéri olajozott, viaszolt vagy lazúrral kezelt kemény- és puhafák utókezelésére és
javításáraKiválóan alkalmas gyerekjátékokra.
Összetétel:Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz.

Oldószer: citrusterpén

www.biofestek.

zp8497586rq
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!