Van közöttük 50-es fényvédő faktorú is!

Mielőtt használjuk ezeket az olajokat, szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem mindegyik alkalmas egész napos napfürdőzésre. Hamarabb kopnak, mint a szintetikus napozószerek, ezért gyakrabban újra kell kenni. Nem mind szűri ki az összes káros sugarat, ezért a legintenzívebb napsütéses órákban inkább tartózkodjunk árnyékban. A vízben könnyebben oldódnak, ezért fürdőzés után kenjük újra a testünket. Viszont mivel nem blokkolnak minden napsugarat, szervezetünk sokkal több D-vitamint képes előállítani, bónuszként pedig bőrünk bársonyosan puha és hidratált lesz, megelőzhetjük a napsugarak okozta ráncosodást, és kiszáradást.

Sárgarépamag olaj
Ez a természetes fényvédő olajok Alfája. Óriási mennyiségű A-vitamint tartalmaz, kiváló antioxidáns, és emellett antiszeptikus hatással is bír. És ami a legfontosabb: ez az olajfajta SPF 38-40 faktorú védelmet nyújt a napsugarak ellen. A sárgarépamag olaj nagyon tömény, ezért érdemes más fényvédő olajokkal hígítani.

Kókuszolaj
Az olcsó, nálunk is könnyen beszerezhető kókuszolaj kellemes illatú, remek bőrápoló. Viszonylag gyorsan beszívódik, ezért gyakrabban kell napozás közben újrakenni. Fényvédő faktora közepes: SPF 10.

Mandulaolaj
Ezt az aranyszínű olajat is könnyű beszerezni. Könnyen felvihető, nehezebben kopó, természetes fényvédő. Faktorszáma nem túl magas SPF 6, de más olajokkal, például sárgarépamag olajjal keverve, remek fényvédőszert kapunk. A kozmetikai iparban a mandulaolaj a leggyakrabban használt összetevő a natúr fényvédő szerekben.

Málnamag olaj
A kozmetikai ipar magas E-vitamin tartalma miatt bőröregedés gátló krémek alapanyagaként használja. Nagyon magas fényvédő faktorú: SPF 30-50. Az ára elég borsos, viszont sokáig elálló, stabil szerkezetű, kiválóan vegyíthető más olajokkal is.

Búzacsíra olaj
E-vitamin tartalmánál fogva kiváló antioxidáns, segít megelőzni a sejtkárosodást, az egyik legkiválóbb bőrápoló. Fényvédő faktora is magas: SPF: 30.

Néhány egyéb természetes olaj fényvédő faktora a teljesség igénye nélkül:
Makadámolaj: SPF 6
Szója olaj: SPF 10 (természetesen csak GMO mentes)
Avokádó olaj: SPF 4-10
Olívaolaj: SPF: 8
Shea vaj: SPF 3-6
Mandula olaj: SPF 5
Szezámmag olaj: SPF 4
Kendermag olaj: SPF 6
Jojoba olaj: SPF 4

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!